Mijlpalen “Art Gallery”

  • Mijlpalen zoals het eind van een project of van het jaar vieren op een creatieve manier
  • Visualisatie inzetten om een diepere evaluatie te doen
  • Energie opwekken om met elkaar een volgende fase aan te gaan
  • De successen een podium geven en leren van de lessen

dit gaan we doen

Een mijlpaal vieren is een kunst. We vergeten vaak successen te vieren en belangrijke lessen te vereeuwigen. Daarom gaan wij in deze creatieve workshop een “Art Gallery” maken. Wij nemen alle benodigdheden mee. Denk aan lege ezels, spotjes om de schilderijen te verlichten en tekstbordjes voor bij de kunstwerken. Het enige wat jullie hoeven te doen is de kunst maken.

We gaan de kunstenaar in iedereen naar boven laten komen. In snelkookpan gaan we onder begeleiding van verschillende professionele kunstenaars in teams artistieke uitingen maken die symbool staan voor de betreffende mijlpaal. Zo kun je in de groep de betekenaars. Of bij de beeldpakkers. En wat te denken van het schrijversgilde.

In de kunst zit uiteraard inhoud verwerkt. Evaluatiepunten worden visueel gemaakt, successen worden gevangen in een gedicht en dat ene doorbraakmoment wat niemand ooit mag vergeten wordt kleurrijk vereeuwigd op het doek. En om ervoor te zorgen dat de kunst ook wordt begrepen door de niet kunstenaars en bijvoorbeeld toekomstige collega’s, wordt net als in een echt museum een stukje duiding geschreven.

Aan het eind van de sessie wordt de Art Gallery officieel geopend. Een belangrijk moment waar de kunstwerken echt een podium krijgen.

De Art Gallery is een perfecte manier om een project of jaar af te sluiten, hier van te leren en vooral veel energie op te wekken voor de volgende stappen.

Onze laatste interventie in een rij van drie met Bruismakers was deze. De Art Gallery. We hebben getekend, zijn met woorden bezig geweest en hebben verschillende andere kunstige voorwerpen gemaakt. Allemaal onder begeleiding van professionele artiesten. En dat vervolgens met elkaar bekijken en vieren. Het was een perfecte aflsuiting van ons programma.
Christel Maessen
Change Management Lead
Vebego

Locatie
In overleg (maar kan op jullie locatie)

Duur
Dagdeel

Aantal deelnemers
10 – 60 deelnemers


WIL JE DIT OOK?