Bruismakers is een spinoff van LCG, wat van origine een organisatieadviesbureau is. LCG leidt grote verandertrajecten binnen organisaties door te adviseren, trainen en coachen.

Een belangrijk uitgangspunt in de manier van werken van LCG is om ‘zin in de verandering te creëren’. Om energie en plezier te brengen in een verandering door inspirerende werkvormen en speelse leeromgevingen te scheppen. Het motto: “Luchtig wanneer het kan, serieus als het moet.” Dat is ook precies waar Bruismakers en LCG elkaar vinden.

LCG is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van een aantal bedrijven, een zogenaamd ‘ecosysteem voor verandering’. In dit netwerk zit naast LCG Consulting ook ‘School voor Coaching’ voor ontwikkeling van leiders en professionals, ‘de Interim Club’ voor interim management en de digitale club ‘Connector’. Samenwerken met Bruismakers betekent dus samenwerken in een ecosysteem voor verandering.

Hoe is dat nou eigenlijk gelopen?

John – één van de oprichter van Bruismakers – was 5 jaar werkzaam bij LCG en omarmde de visie van ‘veranderen leuk maken’ volledig. Daarbij was hij wel van mening dat het nóg creatiever kon, met meer beleving en lef. Hij wilde dit motto naar eigen zeggen naar “Champions League niveau” gaan optillen.

In de eerste gesprekken hierover met Paul – één van de oprichters van LCG – bleek dit een gedeelde visie. Beide waren er al snel over eens dat echte focus en gerichte kracht ontstaat wanneer je hier een aparte organisatie voor in het leven roept. Dat is dus Bruismakers geworden.

Al snel sloot ex LCG-collega Berend aan om Bruismakers te maken tot wat het nu is: een organisatie met de focus op de vorm en op plezier. Maar dus altijd met betekenis. En bij dat laatste komt de achtergrond van LCG heel erg van pas.