Je bent op de inschrijfpagina van de O&P Rijk DALT dag. Op deze pagina vind je een zestal workshops. Tijdens het middagprogramma ga jij twee van deze workshops volgen. Uiteraard hebben deze allemaal te maken met het thema: De Wereld van Werkgeluk. Welke je wilt volgen, dat is aan jou! Alhoewel… sommige workshops hebben een bepaald minimum, andere weer een maximum. We vragen jou dus een top drie in te vullen en wij gaan ons best doen dat je bij twee van deze drie workshops wordt ingedeeld.

Ben je benieuwd naar de workshops? Lees en kijk snel verder!

SAMEN JE EIGEN PODCAST(SHOW) MAKEN

Deze workshop staat in het teken van inhoud laden en gedeelde trots gegoten in een onvergetelijke show.

Wat gaan we doen?

In deze workshop ga we onze eigen podcast maken. In een waanzinnig energieke show. Met door jullie zelf gekozen eigen inhoudelijke onderwerpen, luchtige intermezzo’s, zelfgemaakte jingles en een crewteam gevormd met eigen collega’s. Aan het eind van de show hebben we samen een prestatie van formaat neergezet én zijn er waardevolle lessen (verhalen) vastgelegd die ook weer intern gedeeld kunnen worden. Dit ga je thuis navertellen!

Workshop memorabele momenten

Deze workshop staat in het teken van inspiratie en onvergetelijke momenten

Wat gaan we doen?

In deze workshop gaan we aan de slag met de kracht van memorabele momenten. Wij van Bruismakers zijn experts op dit gebied en vertellen er graag over en gaan er nog liever met mensen direct mee aan de slag. Het is namelijk een vaardigheid om ‘gewone’ momenten om te toveren tot memorabele momenten. Tot wezenlijke momenten die je nooit meer vergeet. Dat kun je leren.

In een nog geheim te houden spel gaan we in snelkookpan ervaren wat er voor nodig is om een momenten boven het alledaagse te tillen. Vervolgens hangen we hier de theorie aan op. We leren dat er een aantal ‘ingrediënten’ zijn die ervoor zorgen dat jij het verschil kan maken. Goed voor klanten, stakeholders, collega’s en jezelf!

De Mentale Speurtocht

Deze workshop staat in het teken van reflectie, kwetsbaarheid en een eerlijk gesprek

Wat gaan we doen?

Wandelend goede en kwetsbare gesprekken hebben. Met een beetje gezonde spanning. Dat is de essentie van de mentale speurtocht. Aan de hand van filmpjes van collega’s gaan jullie in gesprek over onderwerpen die normaal onbesproken blijven. Welke onderwerpen en welke collega’s? Dat is nog geheim. Die filmpjes moeten echter wel gevonden worden. Het is een moment van reflectie, beweging, verbinding en uiteraard: van echte aandacht! En aan het eind van deze speurtocht heb je zelf een ook beter beeld waar je staat op wezenlijke thema’s rond werkgeluk.

De Talentenscout

Deze workshop staat in het teken van talenten ontdekken, kwetsbaarheid en een eerlijk gesprek

Wat gaan we doen?

Deze workshop draait om talenten. Hebben we het talent in ons team om de escape room achtige puzzels in de gegeven tijd op te lossen? Vervolgens gaan we stil staan bij de unieke talenten van onszelf en de anderen in de groep. En ja, zelfs al je de mensen uit jouw team in deze workshop niet kent kan je daar verrassend veel over zeggen. Hoe zouden we talent moeten inzetten om het beste uit jezelf te halen? Daar gaan we onszelf spelenderwijs in verdiepen. En: je loopt weg met een concreet plan om vol naar jouw talent te gaan handelen!
Het is een sessie vol plezier en aandacht voor je eigen en elkaars talenten

Problemen oplossen met de oploskoffie

Deze workshop staat in het teken van verbinden, aandacht en problemen spuien én oplossen

Wat gaan we doen?

Het oplossen van ‘problemen die te klein zijn voor de psycholoog of waarvan je denkt dat niemand erop zit te wachten’, dat is de belofte van de Oploskoffie. De Oploskoffie is er om even echte aandacht voor je collega’s of medewerkers te hebben. Er is namelijk altijd wel iemand die even tijd voor je heeft. Het geeft op een originele manier taal aan een hulpvraag stellen, met zoiets simpels als een bakje oploskoffie in de hand als metafoor. En als je dan ook nog eens leert om een probleem simpel te visualiseren, dan is het letterlijk uit je hoofd. Dat is wat we in dit uurtje gaan doen. Heerlijk informeel maar met serieuze lessen rond problemen zichtbaar maken en creatief oplossen.

SAMEN ZINGEN MET POPUP CHOIR

Deze workshop staat in het teken van synergie, uit de comfortzone en energie

Wat gaan we doen?

Jullie organisatie gaat samengevoegd worden met twee andere organisaties. Dat brengt hoe dan ook onrust met zich mee. Het verhoud je je tot de andere partijen? Gaat het wel werken? Terecht vragen. En wat is nou mooier om die vragen actief te gaan onderzoeken door te gaan ….zingen! DRIEstemmig zingen welteverstaan.

Onder begeleiding van Maarten Bos en Tijmen de Koning werken we (met energie en humor) in de workshop naar het eindresultaat: een parel uit de popmuziek meerstemmig met elkaar zingen. Wat is daarvoor hét ingrediënt? Met aandacht echt goed naar elkaar luisteren. Het resultaat is verbluffend.

Deze jongens van Popup Choir krijgen elke groep van klein tot groot, met of zonder zangtalent aan het zingen. Een verbindende* workshop waar spanning van omgezet in energie en geluk.

*Wist je dat zingen in een groep volgens hersenwetenschappers één van de meeste verbindende dingen is die je kan doen?

Schrijf je hier in!